Блаженні милостиві


19.05.2016

Свою першу місіонерську подорож Ісус розпочав із Галілеї не тільки проповідуючи, але і звільняючи людей від різних недугів. Євангеліст Матвій в четвертому розділі з 23 по 25 вірші повідомляє, що чутка про незвичайного лікаря поширилася далеко за межі Галілеї.

Наш світ сьогодні має не меншу потребу в справах милосердя як і тоді в часи Ісуса. Саме про це наголошував Ісус, проповідуючи та навчаючи Своїх учнів.

Серед 10 заповідей із нагірної проповіді особливе значення має заповідь "Блаженні милостиві, бо помилувані вони будуть. Матвія 5:7".

Керуючись цією заповіддю члени однієї з найстаріших громад на Буковині Мамаївці – 2, які налічують 58 членів церкви, вносять посильну лепту, надаючи духовну та гуманітарну допомогу людям, яких доля внаслідок різних хвороб забрала з рідних домівок. Їхніми домівками стали геронтологічні заклади, лікарні та будинки для інвалідів. Ось уже поспіль 8 років як відділ тавити, керівником якого є невтомна сестра Столярчук Ольга опікується трьома закладами – це Станівецький дім інвалідів, Петрашанське жіноче відділення для людей з психічними вадами та Снятинський будинок інвалідів з вродженими хворобами церебрального паралічу.

Хворі завжди чекають на зустріч з активом нашої громади, адже дружній колектив турбується не тільки про хліб щоденний для хворих, але і ділиться хлібом духовним, словом Божим. Ми бачимо як змінюються хворі, і в їх очах загорається іскорка надії. Особливо розраду хворі отримують від слухання духовних пісень у виконанні невеличкого колективу обдарованих співаків, таких, як музикант і хорист Лаврук Ольга, Сапович Марія, Гунько Марія та Гунько Дмитро. У коротких змістовних промовах старшого пресвітера Кравчука Івана хворі чують вістку надії про друге Пришестя Христа на нашу планету Земля, який покладе кінець людському горю і стражданням.

У доповнення до проповідей літературні євангелісти, а їх особливо хочеться згадати, ветерани-пенсіонери Лукань Євгенія, Понич Орися, Лаврук Ольга, Сапович Марія, Кравчук Іван та Марочко Іван розповсюджують газети «Вічний скарб» і місіонерські книги. До цієї роботи активно залучається молодь, адже треба готувати заміну.

Територія місіонерського поля це села Снятинщини та Городенківщини, і щомісяця треба розповсюдити 500 примірників газети «Вічний скарб» і 50 газет для дітей «Скарбничка».

Особливо хочеться згадати про невтомного і невідмовного нашого водія Дмитра Гунька, який не тільки себе але і свій мікроавтобус присвятив для місіонерської та благодійної праці. Вони разом з дружиною Марією Іванівною, старшою дияконисою громади організовують поїздки, і у великій мірі від них залежить приготування та доставка зібраної громадою допомоги. Праця громади не є даремною, тому що гарні відгуки і подяки ми завжди отримуємо від адміністрації цих закладів та окремих людей. А найбільша нагорода буде від Спасителя нашого Ісуса Христа, Який і наголосив, що блаженні милостиві бо вони помилувані будуть.

Вість Євангельська лунає

Хоче Бог спасати світ

Всіх до Себе закликає

«Не вагайтеся, прийдіть»

Бо Отець в своїй любові

Сина з неба нам послав

Щоби Він ціною крові

Нас від смерті врятував

Якщо друже ти здоровий

Славу Богові віддай

А можливо брат твій хворий

Йди до нього й потішай

Може статись любий друже

Щось до ліжка прикує

А комусь буде байдуже

Що біда у тебе є

Блаженні вбогі милостиві

Так Христос колись навчав

В царстві Своїм їм щасливість

Він навік приготував



Cхідний ангел
Восточный Ангел
Книга року
За гранью

Телеканал Надія

Телеканал Надія
ANDROID APPS
IPHONE/IPAD APPS