Пенітенціарні капелани


22.10.2016

Ісус Христос у Євангелії від Матвія 25:36 сказав: «Був нагий і Мене зодягли ви, слабував і Мене ви відвідали, у в'язниці Я був і прийшли ви до Мене.» Це одна із заповідей Христа, на якій ґрунтується тюремне служіння Церкви. Проповідуючи слово Боже у в’язницях ми переконуємо засуджених в тому, що проблема криється не стільки в самих злочинах, а стільки в серці. У Євангелії від Матвія 15:19 Христос промовляє: «Бо з серця виходять лихі думки, душогубства, перелюби, розпуста, крадіж, неправдиві засвідчення, богозневаги.» Кваліфіковано займатися духовним вихованням злочинця може тільки служитель, людина, яка розуміє і виконує Писання і здатна донести Євангельську вістку неушкодженою.

З 19-22 вересня 2016 року в Інституті кримінально-виконавчої служби, що знаходиться в місті Києві по вул. Колекторна, 4 проходило навчання для пенітенціарних капеланів різних церков України. Для ефективної організації духовних заходів у місцях позбавлення волі на території Буковинської конференції, керівником відділу капеланського служіння БК Церкви АСД В.Я. Кривенчуком було направлено на навчання 11 служителів.

Навчальна програма інституту була насичена різними предметами, починаючи від нормативно-правових документів, які регламентують душпастирську опіку засуджених та осіб, які тримаються під вартою, до психологічних особливостей безконфліктного спілкування з ув’язненими. У загальному система виконання покарань в країні сьогодні передбачає служіння покаяння, яке допомагає засудженому звернути від темряви до світла, від злих справ до правди. Це є також і основним завданням церкви. Ми не знаємо, коли закінчиться час благодаті проповіді Євангелія. І сьогодні на волі зібрати велику кількість людей не так вже і просто. Але є ті місця, де люди вже зібрані і їхні серця готові для слухання Слова Божого. Крім 135 тис. засуджених, це ще близько 250 тис. обслуговуючого персоналу, і приблизно така ж цифра – родичі засуджених. Проповідувати Євангеліє цим людям має бути невід’ємною частиною нашого служіння. Слава Богу за ці чудові можливості, які Господь дарує нам.



Cхідний ангел
Восточный Ангел
Книга року
За гранью

Телеканал Надія

Телеканал Надія
ANDROID APPS
IPHONE/IPAD APPS