Шлях до Бога


15.04.2017

Нещодавно у Чернівцях в Центральній Адвентистській церкві після програми “У майбутнє з надією” 12 осіб здійснили обряд хрещення через повне занурення у воду. Щоденні зустрічі, присвячені тематичному вивченю Біблії та тематиці щасливої сім’ї, впродовж двох тижнів проводив ведучий телеканалу «Надія» Володимир Гриневич. Також відвідувачі отримали консультацію лікаря та вчилися готувати здорову їжу на кулінарних класах. Щодня пастор Олег Осадчук разом з відвідувачами програми за тридцять хвилин до початку повторював уроки, які вони вивчали вдома.

Володимир Гриневич – ведучий програми «В майбутнє з надією»: «Всі ті люди, які приходили на нашу програму, стали для мене дуже близькими, я разом з ними переживав перші кроки [в Адвентистську церкву], які вони робили». У кожного свій шлях до Бога. Дехто з відвідувачів програми розпочав досліджувати Біблію ще на початку 90-х років минулого століття. Однією із учасниць програми, яка приходила на зустрічі разом з чоловіком та дітьми, є Ірина Канюк.

Ірина Канюк – новохрещена: “Я зрозуміла, що Бог мене вів з дитинства. З того, як ми несвідомо кожної неділі були у церкві в православній. Для нас це була якась гра з дівчатками. І ми приходили туди, слухали, хрестилися, молилися і йшли додому. З дитинства я розуміла, що є Бог, Його треба боятися і поважати. От, і так я жила до моменту, коли я почала читати Біблію. І я зрозуміла, що Бог... Його не треба боятися, Його треба поважати і любити”. Як і кожна мисляча людина, Ірина мала безліч запитань.

Ірина Канюк – новохрещена:

«Були певні моменти, які не розуміла: чому можна їсти ту чи іншу їжу, чому потрібно чи не потрібно пити вино, як створилося це все, для чого ми взагалі живемо. Ну, ці питання в мене виникали з приходом в моєму житті материнства, з одруженням. От тоді виникали ці питання, щоб жити не те що як всі, щоб не те щоб виділятися, а жити з любов’ю.

І коли я відкрила Біблію, спочатку читаючи певні місця, які мені підходили, вириваючи з контексту всі слова і виправдовуючи свою лінь, свою сліпу віру, яку прививали батьки, суспільство, православна церква і потім, коли я відкрила Біблію в перший раз з розумінням, що там відбувається, це було на уроках, на біблійних уроках з школи, домашньої школи і тоді я почала задавати питання людям, які так само мали питання і ми могли спілкуватися про Бога не про Того, Якого треба боятися, а про Бога, Якого потрібно любити і про Бога, який любить нас.»

Шукаючи Бога, дівчина зверталася до різних наук — до психології, філософії. Думала зайнятися медитацією.

Ірина Канюк – новохрещена: «Коли не допомогла психологія і філософія, яка розказала, що ти – це Бог, ти людина, яка маєш за себе думати, ніхто інший тобі не потрібний, і коли я звернулася до Бога, я зрозуміла, що можна любити і отримувати цю любов. І головне – любити Бога. Не [лише] дітей, не чоловіка, не себе, а тільки Бога, бо коли на одній проповіді я почула про те, що коли ми любимо Бога, тоді в нас є це все. Це проповідь була дуже важливою в моєму житті, вона відбувалася в католицькій церкві, ми гуляли з чоловіком просо по Львову і ми почули як священник говорить, і ми просто зайшли в цю церкву і послухали.». Також важливу роль для Ірини на шляху до Бога відіграли двоє осіб. Одна з них – співробітник Михайло, який був зцілений завдяки своїй вірі, а також молода дівчина Ада, яка заохотила Ірину до читання Біблії. А вирішальну роль відіграв перегляд в інтернеті телеканалу «Надія».

Ірина Канюк – новохрещена: «Телеканал «Надія» став тим завершальним поштовхом, який привів мене в церкву. Тому що [церковні] люди, вони [зустрічаються мені] поодинці. Вони зі мною розмовляють, а коли їх багато, я не уявляла, що багато нормальних людей, не фанатично налаштованих, можуть разом молитися, можуть разом слухати Слово Боже, можуть разом бути і без [небіблійних] обрядів, без ікон, без фальшивих усмішок». Ірина почуває себе щасливою, що тепер має другий, духовний, день народження. Після завершення програми пастор Олег Осадчук продовжує двічі на тиждень проводити Біблійні курси по книзі пророка Даниїла з тими, хто приходив на програму та ще не прийняв хрещення. Відвідувачі проявляють глибоку зацікавленість до розуміння Слова Божого.



Cхідний ангел
Восточный Ангел
Книга року
За гранью

Телеканал Надія

Телеканал Надія
ANDROID APPS
IPHONE/IPAD APPS